Därför vill du ha en amningskudde

Du kanske tänker "amningskudde, nä det är bara onödigt". Men faktum är att det finns många kvinnor som tänkt att de klarar sig utan en amningskudde med första barnet för att sedan skaffat en till barn nummer två. En amningskudde har fler användningsområden än du tror.


Amningskudde

1. Sovstöd

En amningskudde har många användningsområden. Den kan användas innan förlossningen som sovstöd.

Många kvinnor tycker nämligen att det är skönt att ha en kudde mellan knäna när den enda sovställningen som fungerar är på sidan.

2. Hjälpmedel vid amning

Efter förlossningen kan du använda amningskudden som ett hjälpmedel vid amning.

Du kanske tänker att en vanlig kudde fungerar lika bra att bära upp barnet med, men en amningskudde är specialanpassad för amning.

Amningskudden är vanligtvis formad som en falukorvsring som du sätter runt magen med öppningen bakåt. Detta gör att du har ett stöd för barnet framför dig och du slipper bli trött i armen för att du måste hålla upp barnet.

Barnets huvud hamnar i en bra höjd som gör att både du och din bäbis kan slappna av mer under amningen.

3. Stöd när barnet ligger själv

Amningskudden kan även användas som ett säkert stöd när du lägger ifrån dig ditt barn i soffan eller sängen. Genom att lägga en amningskudde runt eller framför behöver du inte vara lika orolig att barnet ska rulla ur soffan eller ner från sängen.

4. När barnet ska lära sig sitta

När ditt barn ska lära sig att sitta kan en amningskudde även då komma väl till pass. Sätt amningskudden runt ditt barn som ett stöd.